Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet svamperisotto

Cremet svamperisotto

med asparges, trøffelolie og hasselnødder

I dag laver vi en perfekt kogt risotto med champignon og porre, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Smør og ost gør vores svamperisotto vidunderligt cremet. Vi topper med stegte østershatte, stegt asparges, trøffelolie og en sprød hasselnøddetopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

1 stk

Citron

4 g

Hvide Løjer & Urter

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

200 g

Champignon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

8 ml

Trøffelolie

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

100 g

Østershatte

125 g

Asparges, grøn

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til svampe

6 dl

Vand til risotto

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til risotto

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3080 kJ
Kalorier (kcal)736 kcal
Fedt36.3 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat78 g
Sukker10.5 g
Protein23.1 g
Salt6.6 g

Fremgangsmåde

Steg champignon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak champignon groft.

Rens porre, og skær i tynde skiver.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg champignon og porre med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil møre.

Tilsæt ris
2

Tilsæt ris og sojasauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

Tilsæt vand og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag broccolini og svampe
3

Riv østershatte i grove stykker.

Skær den træede ende af asparges.

Fordel asparges og østershatte på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 8-9 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland hasselnøddetopping
4

Imens, skær citron i både.

Hak hasselnødder groft.

Hak basilikum groft.

Bland hasselnødder, basilikum og halvdelen af finrevet ost i en skål.

Tilsæt smør og ost
5

Tag panden af varmen, når risottoen er færdig.

Tilsæt resterende finrevet ost, smør og et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.

Krydr med et stort nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret svamperisotto og asparges i dybe tallerkener.

Top med østershatte, og dryp med trøffelolie.

Top asparges med et skvæt citronsaft.

Drys med hasselnøddetopping.