topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserede løg, mozzarella & rucola

Hvis du endnu ikke har opdaget aubergine pizza, har du meget at se frem til! I denne opskrift har vores kok Sophie sammensat fantastiske smagskombinationer, der giver dig mulighed for at opdage hjemmelavet pizza på en helt ny måde. Mættende, tyk pizzabund toppes med en velsmagende tomatsauce, ovnbagt aubergine og smeltet mozzarella. Pizzaen får det lille ekstra med hvidløgssauce, velsmagende karamelliseret løg, og skarp rucola, som giver dig en guddommelig god pizza. Og, du er heldig - hvis der er noget tilbage, smager pizzaen lige så godt den næste dag!

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensulfittermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Aubergine

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

400 g

Pizzadej

(Indeholdergluten)

300 g

Tomatsauce

(Indeholdersulfitter)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

20 g

Sukker*

1 spsk

Vand*

1 tsk

Olivenolie*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3582 kJ
Kalorier (kcal)856 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat128 g
Sukker33 g
Protein28 g
Salt5 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade. Skær aubergine i skiver. Vend med olivenolie [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en stor skål. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

2

Skær løg i tynde skiver. Hak hvidløg fint.

3

Rul pizzadejen ud på bagepladen. Smør med tomatsauce. Top med bagt aubergine. Drys med revet ost. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil osten er gylden.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande ved middelhøj varme. Svits hvidløg 1-2 min. Bland med fraiche [½ pakke, 2 pers.] i en lille skål. Krydr med salt og peber.

5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg under omrøring i 4-5 min, eller indtil bløde. Sænk til middel varme. Tilsæt balsamico, sukker og vand. Lad simre i 3 min, eller indtil karamelliseret.

6

Tag pizzaen ud af ovnen. Top med karamelliseret løg, hvidløgsdressing og 1/2 rucola. Skær pizzaen ud i mindre stykker. Server med resterende rucola.