
Italiensk madkunst har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi en fantastisk pastaret på en skøn sauce af fløde, tomat og middelhavskrydderier. Saucen blandes med penne, frisk spinat og ovnbagt zucchini og porre. Vi topper med smuldret gedeost, ristede pinjekerner og frisk persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Zucchini
20 ml
Sojasauce med lavt saltindhold
(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
60 g
Spinat
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
1 stk
Hvidløgsfed
180 g
Penne
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk Kan indeholde spor af: Mælk)
35 g
Tomatpuré
½ stk
Porre
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Sukker til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Rens porre, og skær i 1 cm tynde skiver.
Fordel zucchini og porre på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde.

Kog pasta i 11 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille groft.
Skyl spinat.

Opvarm en stor stegepande på middel varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en lille skål.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg tomatpuré, hvidløg og Middelhavsdrøm i 1 min. Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, sukker og pastavand, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Tag panden af varmen.
Tilsæt pasta, spinat og ovnbagte grøntsager, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med smuldret gedeost, pinjekerner og persille.