Skip to main content
Italiensk gedeost-penne

Italiensk gedeost-penne

med frisk persille og ristede pinjekerner

Italiensk madkunst har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi en fantastisk pastaret på en skøn sauce af fløde, tomat og middelhavskrydderier. Saucen blandes med penne, frisk spinat og ovnbagt zucchini og porre. Vi topper med smuldret gedeost, ristede pinjekerner og frisk persille.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Soja
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

20 ml

Sojasauce med lavt saltindhold

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

4 g

Middelhavsdrøm

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

60 g

Spinat

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

1 stk

Hvidløgsfed

180 g

Penne

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk Kan indeholde spor af: Mælk)

35 g

Tomatpuré

½ stk

Porre

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3598 kJ
Kalorier (kcal)860 kcal
Fedt45.5 g
Mættet fedt26.9 g
Kulhydrat82.5 g
Sukker15.4 g
Kostfibre6.9 g
Protein28.7 g
Salt3 g
Potassium334.5 mg
Calcium44.4 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Rens porre, og skær i 1 cm tynde skiver.

Fordel zucchini og porre på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde.

Kog pasta
2

Kog pasta i 11 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered råvarer
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Skyl spinat. 

Rist pinjekerner
4

Opvarm en stor stegepande på middel varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en lille skål.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg tomatpuré, hvidløg og Middelhavsdrøm i 1 min. Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, sukker og pastavand, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Tag panden af varmen.

Tilsæt pasta, spinat og ovnbagte grøntsager, og vend sammen. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med smuldret gedeost, pinjekerner og persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image