Skip to main content
Krydrede linser

Krydrede linser

med kokosris & ananassalsa

4.4
(23)

Lad os friste med fløjlsbløde ris kogt i kokosmælk, linser og grøntsager i en velsmagende sauce og frisk, stegt ananas-salsa med forfriskende mynte og tomater. En velafbalanceret middag, der får smagsløgene til at gøre piruetter af glæde.

Tags:
Vegetarisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Gulerod

1 stk

Grøn tomat

250 ml

Kokosmælk

4 g

Bouillon

4 g

Panamad

1 dåse

Tomatpuré

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

150 g

Basmatiris

1 pose

Mynte

50 g

Ananas

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Vand

efter behov

Smør

Næringsindhold

Kalorier (kcal)201.9 kcal
Energi (kJ)844.7 kJ
Fedt1.1 g
Mættet fedt0.2 g
Kulhydrat26.3 g
Sukker6.2 g
Kostfibre10.5 g
Protein17.2 g
Salt1.8 g

Fremgangsmåde

Kog kokosris
1

Bring vand*, kokosmælk og et nip salt* i kog i en kasserolle. Tilsæt ris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Lad simre i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered råvarer
2

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak grøn tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet). Dræn og skyl linser.

Steg ananas
3

Opvarm en stegepande ved høj varme. Steg ananas i 2-3 min, eller indtil let forkullet. Stil til side i en skål.

Tilbered linser
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Central American Style (stærk!) [1/2 pakke, 2 pers.] og tomatpuré, og lad simre i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] og grøntsagsbouillon. Lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*.

Lav ananassalsa
5

Tilsæt grøn tomat og mynte til skålen med ananas. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. 

Server
6

Anret kokosris i dybe tallerkener, og top med linser, ananassalsa og mynteblade.