
Lad os friste med fløjlsbløde ris kogt i kokosmælk, linser og grøntsager i en velsmagende sauce og frisk, stegt ananas-salsa med forfriskende mynte og tomater. En velafbalanceret middag, der får smagsløgene til at gøre piruetter af glæde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Gulerod
1 stk
Grøn tomat
250 ml
Kokosmælk
4 g
Bouillon
4 g
Panamad
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød peberfrugt
150 g
Basmatiris
1 pose
Mynte
50 g
Ananas
1.5 dl
Vand
efter behov
Smør

Bring vand*, kokosmælk og et nip salt* i kog i en kasserolle. Tilsæt ris, rør rundt, dæk til med låg, og sænk til lav varme. Lad simre i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak grøn tomat fint. Hak mynteblade fint (gem et par blade til anretning). Riv gulerod (uskrællet). Dræn og skyl linser.

Opvarm en stegepande ved høj varme. Steg ananas i 2-3 min, eller indtil let forkullet. Stil til side i en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg peberfrugt og gulerod i 4-5 min. Tilsæt en klat smør*, hvidløg, Central American Style (stærk!) [1/2 pakke, 2 pers.] og tomatpuré, og lad simre i 2 min. Tilsæt linser, vand* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] og grøntsagsbouillon. Lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*.

Tilsæt grøn tomat og mynte til skålen med ananas. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen.

Anret kokosris i dybe tallerkener, og top med linser, ananassalsa og mynteblade.