Skip to main content
Kødboller og kartoffelmos
Kødboller og kartoffelmos

Kødboller og kartoffelmos

med brun sovs og syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte kødboller af svine- og kalvekød med cremet kartoffel-pastinakmos. Sur-sød-syltet agurk og dild passer perfekt til, og den cremede flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Celery
Senf

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

250 g

Hakket svine-/kalvekød

500 g

Kartofler

25 g

Rasp

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

100 g

Brun sovs

12 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Gulerod

4 g

Hello Sunrise

½ stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2869 kJ
Kalorier (kcal)686 kcal
Fedt25.8 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat78 g
Sukker16.4 g
Kostfibre8.5 g
Protein38.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.5 g
Potassium1207.6 mg
Calcium9.9 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos. 

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. 

Hak dild fint.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en skål.

Vend agurk og dild i lagen.

Hæld lagen fra lige inden servering.

Steg kødboller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Hello Sunrise, rasp og salt i en skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.

Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt brun sovs, vand og salt, og lad simre i 2-3 min.

Tilsæt kødboller, og varm igennem.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller og agurk på tallerkener. 

Top med sauce.