Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte kødboller af svine- og kalvekød med cremet kartoffel-pastinakmos. Sur-sød-syltet agurk og dild passer perfekt til, og den cremede flødesauce fuldender denne fantastiske ret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
250 g
Hakket svine-/kalvekød
500 g
Kartofler
25 g
Rasp
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
100 g
Brun sovs
12 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Gulerod
4 g
Hello Sunrise
½ stk
Pastinak
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en skål.
Vend agurk og dild i lagen.
Hæld lagen fra lige inden servering.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Hello Sunrise, rasp og salt i en skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.
Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs, vand og salt, og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt kødboller, og varm igennem.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kartoffelmos, kødboller og agurk på tallerkener.
Top med sauce.