Er du klar til et smagseventyr? Vores Shawarma med vegetarstrimler og zucchini inviterer dig til at udforske Mellemøstens pulserende krydderier, og giver dig en fristende pause fra hverdagen. Smag på både harissa-krydderi, koriander-hvidløgsdressing og vores egen krydderiblanding, Jorden Rundt, i denne forførende ret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Harissa-krydderi
500 g
Kartofler
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
1 stk
Zucchini
1 stk
Tomat
200 g
Vegansk kebab
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Koriander
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af harissa-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland et stort skvæt citronsaft, sukker og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak koriander fint.
Bland yoghurt, hvidløg, koriander, resterende harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær zucchini i 1/2 cm tynde skiver.
Hak tomat groft.
Opvarm en smule olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kebab med Jorden Rundt, salt og et nip peber i 3-4 min, eller indtil brunet. Overfør til en tallerken, og hold varm.
Steg zucchini med et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil bløde.
Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 2-3 min.
Halver pitabrød, og åben forsigtigt hvert pitabrød.
Fyld pitabrød med kebab, dressing, zucchini, tomat og syltet rødløg.
Anret pitabrød, kartofler og resterende grøntsager i skåle.
Top kartofler med resterende dressing.