Krydret kikærtebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kikærtebowl

Krydret kikærtebowl

med vilde ris og honning-sennepsdressing

I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med kikærter i hovedrollen. Vi starter med at koge luftige ris. Samtidig rister vi kikærter med vores egen krydderiblanding – Jorden Rundt. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! Vores bowl indeholder også sprød kål, æble, cremet salatost blandet med yoghurt. Retten toppes med valnødder og tranebær!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Æg
Sennep
Nødder
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Vilde basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pakke

Kikærter

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Æble

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3531 kJ
Fedt35.76 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat99.6 g
Sukker24.3 g
Protein28.17 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min.

Lad hvile under låg indtil servering.

 Bag kikærter
2

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Jorden Rundt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Bag valnødder
3

Skær æble i 1 cm tern. 

Hak valnødder groft.

Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når kikærterne har 4 min tilbage, og bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil brunet.

Bland dressing
4

Bland smuldret salatost, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål, og mos med en gaffel.

Forbered kål
5

Bland kålblanding, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Tilsæt halvdelen af honning-sennepsdressing, og rør rundt.

Server
6

Anret ris, kål, kikærter og æble i dybe tallerkener.

Top med dressing og resterende honning-sennepsdressing.

Drys med valnødder og tranebær.