Byd vores nordiske traditioner velkommen i køkkenet med vores Cremet perlebygotto og hvidløgsstegte rejer. Denne skandinaviske kornsort danner base for en enkel og yderst smagfuld kornotto, perfekt til hyggelige sammenkomster.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
150 g
Perlebyg
(Indeholder: Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Zucchini
40 g
Rucola
1 stk
Citron
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
1 spsk
Olie til stegning
7 dl
Vand til perlebyg
½ tsk
Salt til perlebyg
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til perlebyg
Hak løg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt perlebyg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 20-25 min, eller indtil bouillonen er absorberet og perlebyg er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis perlebygottoen ser tør ud.
Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd.
Skyl rucola.
Halver citron.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland rucola, radiser, zucchini, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med hvidløg og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tag panden med færdig perlebyg af varmen.
Tilsæt finrevet ost og smør, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
Anret perlebygotto i dybe tallerkener, og top med rejer og basilikum.
Server med salat.