Skip to main content
Pandestegt sej
Pandestegt sej

Pandestegt sej

med sennepssauce og spinatmos

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger havfrisk sej, og lader den derefter simre i en skøn sennepssauce. Vi serverer vores fisk med kartofler most med frisk spinat og en blandet sprød kålsalat.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Fisk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

30 g

Spinat

1 stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

150 g

Spidskål, skåret

2 stk

Gulerod

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

¼ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til salat

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2310 kJ
Kalorier (kcal)552 kcal
Fedt20.7 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat61.5 g
Sukker17 g
Protein30.4 g
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i tern. Skræl hvidløg. 

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, skyl spinat. 

Riv gulerod (skrællet) groft. 

Lav sennepssauce
3

Vend gulerod, spidskål, oregano, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Bland mornaysauce, sennep, vand, sukker, salt og et nip peber i en lille skål. 

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Varm sennepssauce
5

Sænk til middel varme, og tilsæt sennepssauce til panden med fisk. 

Steg i 2-3 min, eller indtil sennepssaucen er varm og fisken gennemstegt. 

Imens, vend kartoffelmos med spinat. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartoffelmos og salat på tallerkener. 

Top fisk med sennepssauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image