Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger havfrisk sej, og lader den derefter simre i en skøn sennepssauce. Vi serverer vores fisk med kartofler most med frisk spinat og en blandet sprød kålsalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Mornaysauce
(Indeholder: Mælk)
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)
150 g
Spidskål, skåret
2 stk
Gulerod
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk til mos
¼ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til salat
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skyl spinat.
Riv gulerod (skrællet) groft.
Vend gulerod, spidskål, oregano, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland mornaysauce, sennep, vand, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Sænk til middel varme, og tilsæt sennepssauce til panden med fisk.
Steg i 2-3 min, eller indtil sennepssaucen er varm og fisken gennemstegt.
Imens, vend kartoffelmos med spinat.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartoffelmos og salat på tallerkener.
Top fisk med sennepssauce.