Skip to main content
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med sød mangosalsa og forårsløgsris

I aften steger vi asiatisk kylling marineret i asiatisk woksauce. Imens kyllingen steger, koger vi ris, der får ekstra smag ved at blandes med forårsløg. Vi laver også en superskøn mangosalsa, som har en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Vi topper med en cremet sojamayonnaise, og så er vi klare til at spise!

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Soja
Sesam
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

10 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

½ stk

Chili

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

½ stk

Mango

2 stk

Forårsløg

150 g

Jasminris

280 g

Kyllingebryst

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Radiser

75 g

Rødkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

½ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3157 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt28.8 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat88.7 g
Sukker20.6 g
Protein45.1 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af forårsløg i 1-2 min.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær radiser i tynde skiver.

Skær citrusfrugt i både.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Lav mangosalsa
3

Bland mango, radiser, rødkål, et stort skvæt citrusfrugtsaft, chili og resterende forårsløg i en skål, og krydr med salt og et nip peber.

TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kylling
4

Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

Vend kylling med asiatisk woksauce og salt i en skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland sojamayonnaise
5

Imens, bland mayonnaise og sojasauce i en lille skål.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret forårsløgsris og kylling i dybe tallerkener.

Top med mangosalsa.

Server med sojamayonnaise og citrusfrugtbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image