Skip to main content
Linsesalat med bagt rødbede og græskar

Linsesalat med bagt rødbede og græskar

med græsk ostedressing og græskarkerner

4.2
(9)

Linser indeholder fantastisk meget protein og findes i mange farver, for eksempel røde, grønne, gule og brune. I vores farverige bowl steger vi grønne linser med zucchini, og topper med bagt græskar og rødbede. Vi giver vores bowl friskhed i form af salat, dild og en lækker græsk ostedressing. Top med græskarkerner for lidt ekstra knas og sprødhed.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Dild

390 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

1 stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nøtter, Byg, Kamut, Rug)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2242 kJ
Kalorier (kcal)536 kcal
Fedt32 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat41.8 g
Sukker9.8 g
Kostfibre13.8 g
Protein17.1 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl butternutsquash og rødbede.

Del butternutsquash på midten, skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Skær rødbede i 1 cm skiver.

Hæld væde fra linser.

Bag grøntsager
2

Fordel butternutsquash og rødbede på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre og gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg grøntsager
3

Imens, skær zucchini i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og linser med Jorden Rundt og et nip salt og
peber i 4-5 min, eller indtil møre.

Lav dressing
4

Bland græsk ost og vand indtil det får en dressinglignende tekstur i en mellemstor skål.

Lav salat
5

Skyl salat.

Halver citron.

Bland salat, olivenolie, et stort skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en stor skål. 

Server
6

Anret linser, grøntsager og salat i skåle.

Top med dressing, græskarkerner og dild.