Skip to main content
Sesampaneret kylling

Sesampaneret kylling

med forårsløgsris og sød chilisauce

Aftenens middag er hurtig og enkel, men smagen er stor! Vi vender kylling i sesamfrø, og bager den sprød og gylden i ovnen, for til sidst at toppe den med sød chilisauce. Vi udnytter ovnen til også at bage gulerod og pak choi. Kylling og grøntsager serveres med forårsløgsris, asiatisk mayonnaise og limebåde. Så nemt kan det gøres!

Tags:
Kort forberedelse
Hurtig
Allergener:
Sesam
Soja
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

150 g

Jasminris

2 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Citrusfrugt

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Pak choi

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3417 kJ
Kalorier (kcal)817 kcal
Fedt32.1 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat91 g
Sukker22.6 g
Protein46.5 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Kog forårsløgsris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Snit forårsløg fint.

Smelt smør i en gryde på middel varme. 

Steg forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Hak pak choi groft.

Fordel gulerod og pak choi på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. 

Bag kylling og grøntsager
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Krydr kylling med salt, og vend i sesamfrø.

Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir. 

Bag kylling og grøntsager i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered lime
4

Imens, skær lime i både.

Tilsæt sesamolie
5

Vend færdige grøntsager med sesamolie.

Skær kylling i tynde skiver.

Server
6

Anret ris, kylling og grøntsager på tallerkener.

Top kylling med sød chilisauce.

Server med asiatisk mayonnaise og limebåde.