I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk kuller, som får lov at simre i en spændende sauce med grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og persille. Samtidig bager vi kartofler og rødbede krydret med oregano, og så laver vi en frisk tomatsalsa. Vi topper herlighederne med syrlig yoghurt, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
2 stk
Tomat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
1 stk
Bredbladet persille
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Rødbede
¼ tsk
Salt til rodfrugter
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og rødbede (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak persille fint.
Skær citron i både.
Hak tomat groft.
Skyl salat.
Hak hvidløg fint.
Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og persille i en lille skål.
Bland tomat, salat, olivenolie, balsamico og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret rodfrugter, fisk og tomatsalat på tallerkener.
Dryp med yoghurt.