Skip to main content
Græsk inspireret hvid fisk
Græsk inspireret hvid fisk

Græsk inspireret hvid fisk

med bagte oreganorodfrugter og tomatsalsa

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk kuller, som får lov at simre i en spændende sauce med grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og persille. Samtidig bager vi kartofler og rødbede krydret med oregano, og så laver vi en frisk tomatsalsa. Vi topper herlighederne med syrlig yoghurt, og så er maden færdig.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Spis mig først
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Mælk
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Bredbladet persille

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til rodfrugter

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)2175 kJ
Kalorier (kcal)520 kcal
Fedt13.5 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat61.4 g
Sukker12.4 g
Protein38.6 g
Salt3 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og rødbede (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak persille fint.

Skær citron i både.

Hak tomat groft.

Skyl salat.

Hak hvidløg fint.

Lav tomatsalsa
3

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og persille i en lille skål.

Bland tomat, salat, olivenolie, balsamico og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.

Vend fisk, tilsæt citronbouillon, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered yoghurt
5

Bland yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter, fisk og tomatsalat på tallerkener.

Dryp med yoghurt.