Skip to main content
Gyldenstegt kyllingebryst
Gyldenstegt kyllingebryst

Gyldenstegt kyllingebryst

med ovnbagte rodfrugter og BBQ-sauce

Mør BBQ-marineret kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

2 g

Bouillon

300 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sennep)

2 stk

Rødbede

2 stk

Pastinak

1 stk

Kruspersille

1 stk

Løg

½ stk

Peberfrugt

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2657 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt12.4 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat87.9 g
Sukker42.5 g
Protein45.2 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Hak persille groft.

Brun kylling
3

Krydr kylling med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Bag kylling og grøntsager
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir.

Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm BBQ-sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage.

Tilsæt kyllingebouillon, BBQ-sauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Krydr med salt og et nip peber.

Bland grøntsager med rodfrugter og persille på bagepladen.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener.

Top kylling med BBQ-sauce.