Mør BBQ-marineret kylling har hovedrollen i denne opskrift, som hele familien kommer at elske. Kyllingen svitses gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, rodfrugter, peberfrugt og rødløg. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med en fantastisk BBQ-sauce med masser af smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
2 g
Bouillon
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder: Sennep)
2 stk
Rødbede
2 stk
Pastinak
1 stk
Kruspersille
1 stk
Løg
½ stk
Peberfrugt
2 stk
Gulerod
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær rødløg i 2 cm både.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Hak persille groft.
Krydr kylling med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir.
Fordel rødløg og peberfrugt på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage.
Tilsæt kyllingebouillon, BBQ-sauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Krydr med salt og et nip peber.
Bland grøntsager med rodfrugter og persille på bagepladen.
Skær kylling i skiver.
Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener.
Top kylling med BBQ-sauce.