For mange børn er det rart at kunne se alle elementerne af aftensmaden og selv få lov at vælge, hvad der skal i munden. Derfor har vi lavet lækre byg-selv tacos med et stort udvalg af fyld, man selv vælger: Sprødstegte panerede kongerejer, syrlig spidskålssalat, agurkestrimler, æble, dild og dressing. Så er det bare at slippe fantasien løs og bygge lige som man har lyst!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Dild
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Æble
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til rejer
1 stk
Æg til panering
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Skær æble i 1 cm stave.
Halver citrusfrugt.
Hak dild fint.
Bland spidskål, et skvæt citrusfrugtsaft og salt i en mellemstor skål.
Bland fraiche, vand og mayonnaise i en lille skål.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Dup rejer tørre med køkkenrulle, og overfør til en mellemstor skål.
Tilsæt hvedemel, salt og et nip peber, og vend sammen.
Pisk æg sammen i en lille skål, tilsæt til skålen med rejer, og vend sammen.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Tilsæt panko til skålen med rejer, og vend sammen.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret tortillabrød, rejer, dild, salat, æble, agurk og dressing på bordet.
Så er du klar til at bygge din egen nordiske rejetaco!