Skøn spicy hyggemad, som vil blive elsket af hele familien! I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er, at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, grøntsager og chili. Samtidig koger vi spaghetti, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og persille, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Hvide Løjer & Urter
250 g
Cherrytomater
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Bredbladet persille
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
70 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1.5 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
1 spsk
Smør til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt balsamico, sojasauce, tomatpuré, pastavand, smør og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med persille og finrevet ost.