Skip to main content
Hurtig plantefars-'arrabiata'
Hurtig plantefars-'arrabiata'

Hurtig plantefars-'arrabiata'

med stegte cherrytomater og frisk persille

Skøn spicy hyggemad, som vil blive elsket af hele familien! I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er, at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, grøntsager og chili. Samtidig koger vi spaghetti, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og persille, og så er maden klar!

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Byg
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Hvide Løjer & Urter

250 g

Cherrytomater

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

180 g

Pasta

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Bredbladet persille

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Gemt pastavand

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til vegetarprotein

1 spsk

Smør til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3051 kJ
Kalorier (kcal)729 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt7.5 g
Kulhydrat90.9 g
Sukker21.8 g
Protein36.1 g
Salt3.3 g

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg plantefars
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.

Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav sauce
3

Tilsæt balsamico, sojasauce, tomatpuré, pastavand, smør og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
4

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med persille og finrevet ost.