Er I en familie, som elsker tacos? Så er det måske på tide, at I prøver en ny variant. Det hjælper vi gerne med, vi har nemlig skabt en fantastisk opskrift på mexicanske tacos. Vi bygger vores tacos med bløde tortillas, kylling stegt med mexicanske krydderier, mangosalat og fraichedressing. Skønt tilbehør er stegte majs og ovnbagte søde kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Tex-Mex
½ stk
Mango
½ stk
Lime
½ g
Chiliflager
1 pose
Koriander
150 g
Spidskål, skåret
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 dåse
Majs
75 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Forårsløg
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2 g
Røget paprika
300 g
Kyllingebryststrimler
450 g
Sød kartoffel
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Halver lime [½ stk, 2P], og hak koriander fint.
Bland mango, koriander, spidskål, chiliflager [1/2 pakke, 2P], et skvæt limesaft og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland fraiche, røget paprika [1/2 pakke, 2P] og et nip salt i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Imens, snit forårsløg fint.
Bland majs, forårsløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt og Tex-Mex.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyld tortillabrød med mangosalat, kylling og fraiche.
Kom majs i en skål, og top med salatost [½ pakke, 2P] og et nip peber.
Server med søde kartofler og mayonnaise.