Skip to main content
Ovnbagt harissakylling- og grøntsager
Ovnbagt harissakylling- og grøntsager

Ovnbagt harissakylling- og grøntsager

med krydret bulgur og grønne oliven

Inspirationen er Marokkansk når vi i aften laver et "one-pot" fad med bagt souvlaki-krydret bulgur, grøntsager, grønne oliven og harissa-kylling. Smagen er stor og sværhedsgraden lille, så dette skønne fad kan du trygt tilføje til dine faste hverdagsfavoritter!

Tags:
Kort forberedelse
Hurtig
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Zucchini

4 g

Harissa-krydderi

4 g

Bouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

35 g

Oliven

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til bulgur

Næringsindhold

Energi (kJ)2091 kJ
Kalorier (kcal)500 kcal
Fedt16.2 g
Mættet fedt4.6 g
Kulhydrat46.4 g
Sukker8.9 g
Kostfibre9.4 g
Protein43.2 g
Salt4.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand og kyllingebouillon i kog i en mellemstor gryde.

Skær rødløg i 1 cm både.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.

Skær zucchini i halve, 2 cm tykke skiver.

Forbered grøntsager
2

Bland rødløg, gulerod, zucchini, souvlaki-krydderi, salt og nip peber i en mellemstor skål.

Forbered kylling
3

Skær kylling i 2 stykker på et andet skærebræt.

Krydr med harissa-krydderi, salt og et nip peber.

Forbered bulgur
4

Tilsæt bulgur, olivenolie, oliven, bouillon og nip salt og peber til et ildfast fad.

Bag kylling
5

Top bulgur med grøntsager og kylling, og bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil kyllingen er gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling, grøntsager og bulgur i dybe tallerkener.

Dryp med yoghurt.