Skip to main content
Cremet reje- og citronorzotto
Cremet reje- og citronorzotto

Cremet reje- og citronorzotto

med zucchini og rucolasalat

Kender du til orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet, og har samme cremede egenskab. Vi steger vores orzo med løg, hvidløg og zucchini, og skaber vores cremede orzotto med finrevet ost og madlavningsfløde. Vi topper med hvidløgsstegte citronrejer og aromatisk rucolasalat.

Tags:
10 min prep
Spis mig først
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Mælk
Krebsdyr
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

40 g

Rucola

1 stk

Zucchini

1 stk

Citron

1 g

Chiliflager

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

4.5 dl

Vand til orzotto

1 spsk

Smør til rejer

¼ tsk

Salt til rejer

¼ tsk

Salt til orzotto

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3650 kJ
Kalorier (kcal)872 kcal
Fedt46.4 g
Mættet fedt29.4 g
Kulhydrat80.9 g
Sukker12 g
Kostfibre7.9 g
Protein32.6 g
Kolesterol78 mg
Salt5.5 g
Potassium100.4 mg
Calcium29.2 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Riv zucchini og løg groft.

Riv hvidløg fint.

Halver citron.

Lav orzotto
2

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, zucchini, halvdelen af hvidløg og salt i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt orzo, grøntsagsbouillon og vand, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil orzo er 'al dente'. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg rejer
3

Imens, smelt smør i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Steg rejer med resterende hvidløg, chiliflager, et skvæt citronsaft og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered rucola
4

Skyl rucola.

Lav salat
5

Rør finrevet ost, madlavningsfløde og salt i orzotto.

Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med rejer, sauce fra stegepanden og salat.