I aften frister vi med halloumi, som vi panerer i panko krydret med røget paprika. Samtidigt bager vi kartoffel- og knoldsellerifritter i ovnen, og bikser en frisk salat sammen med kål, majs og citrusfrugt. Vi topper med spicy chilihonning og hjemmelavet cremet ranchdressing, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
1 stk
Citrusfrugt
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Røget paprika
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
½ g
Oregano, tørret
1 g
Chiliflager
200 g
Halloumi
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Majs
½ stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Mel til panering
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl knoldselleri.
Skær knoldselleri og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær halloumi i 2 cm skiver (3 pr. person).
Pisk æg i en dyb tallerken.
Bland panko, røget paprika og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.
Vend halloumi i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, hvidløg, oregano, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland honning og chiliflager i en anden lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hæld væde fra majs.
Halver citrusfrugt.
Bland citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og sukker i en stor skål.
Vend kålblanding og majs i skålen.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret fritter, halloumi og salat i på tallerkener.
Top halloumi med chilihonning.
Server med ranchdressing.