Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med et tæppe af citronskal. Vi serverer fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Pastinak
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
½ stk
Fennikel
1 stk
Æble
1 stk
Dild
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°/200°C (varmluft). Bring en gryde med saltet* vand* i kog. Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Tilsæt kartofler, pastinak, og halvdelen af hvidløg til gryden med kogende vand* og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] , mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.
Riv citronskal og skær sen citron i både. Skær fennikel i tynde skiver. Halver æble, fjern kernehus og skær i tynde skiver. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [½ stk, 2P], halvdelen af citronskal, salt* [½ tsk | 1 tsk], peber*, og et nip sukker* i en lille skål. Tilsæt fennikel og æble, og rør godt rundt. Lad det mariner indtil servering.
Placer torsk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, drys med resterende citronskal, og krydr med salt* og peber*. Bag torsk i toppen af ovnen indtil gennemstegt, 12-15 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Hak eller pres resterende hvidløg fint. Hak dild groft.
Opvarm en ny gryde ved middelhøj varme, tilsæt hasselnødder, rist indtil gyldne, 3-4 min, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i gryden ved middelhøj varme. Tilsæt hvidløg og steg i 1-2 min, indtil velduftende. Tilsæt kyllingebouillon og madlavningsfløde, og krydr med salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og peber*. Lad simre indtil tyknet, 2-3 min, og rør ned halvdelen af dill. Hak hasselnødder groft.
Anret kartoffel-pastinakmos og torsk i dybe tallerkener. Øs med cremet dildsauce og top med hasselnødder. Server marineret fennikel og æble ved siden af. Pynt med resterende dild.