Skip to main content
Ovnbagt torsk

Ovnbagt torsk

og cremet dildsauce med marineret fennikel og kartoffel-pastinakmos

Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med et tæppe af citronskal. Vi serverer fisk og sauce med kartoffel-pastinakmos, marineret fennikel og æble, samt ristede hasselnødder.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

½ stk

Fennikel

1 stk

Æble

1 stk

Dild

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2323 kJ
Kalorier (kcal)555 kcal
Fedt14.4 g
Mættet fedt2.2 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker19.4 g
Kostfibre11.1 g
Protein31.6 g
Salt2.7 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffel-pastinakmos
1

Tænd ovnen på 220°/200°C (varmluft). Bring en gryde med saltet* vand* i kog. Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Tilsæt kartofler, pastinak, og halvdelen af hvidløg til gryden med kogende vand* og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] , mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Mariner fennikel og æble
2

Riv citronskal og skær sen citron i både. Skær fennikel i tynde skiver. Halver æble, fjern kernehus og skær i tynde skiver. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [½ stk, 2P], halvdelen af citronskal, salt* [½ tsk | 1 tsk], peber*, og et nip sukker* i en lille skål. Tilsæt fennikel og æble, og rør godt rundt. Lad det mariner indtil servering.

Bag torsk
3

Placer torsk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, drys med resterende citronskal, og krydr med salt* og peber*. Bag torsk i toppen af ovnen indtil gennemstegt, 12-15 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered grøntsager
4

Hak eller pres resterende hvidløg fint. Hak dild groft.

5

Opvarm en ny gryde ved middelhøj varme, tilsæt hasselnødder, rist indtil gyldne, 3-4 min, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i gryden ved middelhøj varme. Tilsæt hvidløg og steg i 1-2 min, indtil velduftende. Tilsæt kyllingebouillon og madlavningsfløde, og krydr med salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og peber*. Lad simre indtil tyknet, 2-3 min, og rør ned halvdelen af dill. Hak hasselnødder groft.

Server
6

Anret kartoffel-pastinakmos og torsk i dybe tallerkener. Øs med cremet dildsauce og top med hasselnødder. Server marineret fennikel og æble ved siden af. Pynt med resterende dild.