Skip to main content
Krydret oksekødskofta
Krydret oksekødskofta

Krydret oksekødskofta

med græskarcouscous og hvidløgsyoghurt

I aften er vi inspireret af græsk madlavning, og vi skal lave fantastisk middelhavsmad. Vidunderlige koftaer med dejlige krydderier steges til perfektion. Græskar, peberfrugt og rødløg bliver ovnbagte, og blandes derefter med persille og couscous. En cremet hvidløgsyoghurt topper herlighederne.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

4 g

Panamad

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Butternutsquash

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

½ tsk

Salt til bøffer

1 stk

Æg til bøffer

1 spsk

Mel til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)2451 kJ
Kalorier (kcal)586 kcal
Fedt19 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat64.7 g
Sukker8.1 g
Protein37.5 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær løg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Tilbered couscous
2

Imens, bring vand og salt i kog i en gryde.

Tilsæt couscous, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland fars
3

Imens, bland hakket oksekød, Panamad, salt, æg, hvedemel og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg koftaer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsyoghurt
5

Imens, hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend bagte grøntsager, persille og et nip salt og peber i gryden med færdig couscous.

Server
6

Anret grøntsagscouscous i dybe tallerkener.

Top med koftaer og hvidløgsyoghurt.