I aften er vi inspireret af græsk madlavning, og vi skal lave fantastisk middelhavsmad. Vidunderlige koftaer med dejlige krydderier steges til perfektion. Græskar, peberfrugt og rødløg bliver ovnbagte, og blandes derefter med persille og couscous. En cremet hvidløgsyoghurt topper herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Panamad
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Butternutsquash
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
½ tsk
Salt til bøffer
1 stk
Æg til bøffer
1 spsk
Mel til bøffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær løg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med spidskommen, salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne og møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, bring vand og salt i kog i en gryde.
Tilsæt couscous, og bring i kog. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, bland hakket oksekød, Panamad, salt, æg, hvedemel og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte grøntsager, persille og et nip salt og peber i gryden med færdig couscous.
Anret grøntsagscouscous i dybe tallerkener.
Top med koftaer og hvidløgsyoghurt.