Skip to main content
Krydrede kartoffelbåde

Krydrede kartoffelbåde

med karamelliserede løg, avocadomos & majs

4.1
(26)

I denne opskrift går vi all in på ekstraordinære smage med spændende ingredienser i fokus. Vi tager dig trin for trin gennem, hvordan man laver syndigt gode, krydrede kartoffelbåde med smeltet mozzarella og sorte bønner. Server en saftig majskolbe, bagt i ovnen og karamelliserede løg for en saftig og sprød smagsoplevelse. Tilsæt en frisk salat med bøftomat og velsmagende avocadomos. Et rigtigt festmåltid!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

8 g

Panamad

1 stk

Majskolbe

1 stk

Bøftomat

2 stk

Forårsløg

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

½ pakke

Sorte bønner

1 stk

Avocado

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder: Mælk)

75 g

Crème fraiche

Næringsindhold

Kalorier (kcal)141.7 kcal
Energi (kJ)592.9 kJ
Fedt6.3 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat9.4 g
Sukker0.7 g
Kostfibre5.9 g
Protein10.7 g
Salt0.6 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler & majs
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær bagekartoffel (uskrællet) i 1 cm tykke både. Fordel kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og krydr med Central American Style, salt* og peber*. Vend det hele sammen. Læg majskolbe(r) på samme bageplade. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Bag i 20-25 min, eller indtil kartoflerne næsten er møre.TIPS: Kartofler tilberedes færdigt i trin 5!

Forbered grøntsager
2

Skær bøftomat i tern. Snit forårsløg fint. Skær rødløg i tynde skiver. Skær lime i både. Skyl bønner [1/2 pakke, 2 pers.] under koldt vand*. 

Lav avocadomos
3

Grav indmad ud af avocado, og mos i en skål med limesaft og en smule olivenolie*. Tilsæt forårsløg, og smag til med salt* og peber*.

Karamelliser løg
4

Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min. Tilsæt et nip salt* og sukker*, og lad simre i 3 min, eller indtil karamelliseret.

Skær majs
5

Tag bagepladen ud af ovnen, når grøntsagerne har 5 min tilbage af tilberedningstiden. Tag majskolbe(r) af bagepladen, og stil til side. Drys bønner og revet mozzarella over kartoffelbåde. Bag i 5 min, eller indtil kartoflerne er møre og osten er smeltet. Skær majskerner af kolben.

Server
6

Anret kartoffelbåde på tallerkener, og top med karamelliserede løg, avocadomos og creme fraiche. Drys med majskerner og tomat. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image