Ovnbagt citronsej og græsk salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt citronsej og græsk salat

Ovnbagt citronsej og græsk salat

med persilleris og oreganoolie

Nyd de delikate og rige smage af vores Ovnbagt citronsej og græsk salat. Denne ret fremhæver det bedste ved kombinationen af frisk fisk med oregano-hvidløgsolie og persilleris, hvilket gør denne skønne ret til et perfekt valg til en særlig middag.

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

½ g

Oregano, tørret

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 stk

Bredbladet persille

150 g

Langkornede hvide ris

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2899 kJ
Kalorier (kcal)693 kcal
Fedt29.6 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat73.7 g
Sukker5.4 g
Protein31.3 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav oreganoolie
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland olivenolie, oregano, hvidløg, salt og et nip peber.

Skær citron i tynde skiver.

Bag fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Overfør til et ildfast fad med bagepapir. Top med oreganoolie og citronskiver, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav græsk salat
4

Imens, hak rødløg, tomat og agurk fint.

Bland grøntsager med olivenolie, græsk salatost, salt og et nip peber i en stor skål.

Tilsæt persille
5

Hak persille fint.

Bland persille med ris lige inden servering.

Server
6

Anret ris og græsk salat i dybe tallerkener.

Top ris med fisk og citronskiver.