Nyd de delikate og rige smage af vores Ovnbagt citronsej og græsk salat. Denne ret fremhæver det bedste ved kombinationen af frisk fisk med oregano-hvidløgsolie og persilleris, hvilket gør denne skønne ret til et perfekt valg til en særlig middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
½ g
Oregano, tørret
½ stk
Rødløg
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Bredbladet persille
150 g
Langkornede hvide ris
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie, oregano, hvidløg, salt og et nip peber.
Skær citron i tynde skiver.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir. Top med oreganoolie og citronskiver, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak rødløg, tomat og agurk fint.
Bland grøntsager med olivenolie, græsk salatost, salt og et nip peber i en stor skål.
Hak persille fint.
Bland persille med ris lige inden servering.
Anret ris og græsk salat i dybe tallerkener.
Top ris med fisk og citronskiver.