Skip to main content
Græske svine- og oksekødstacos
Græske svine- og oksekødstacos

Græske svine- og oksekødstacos

med sprød salat og hjemmerørt tzatziki

4.2
(84)

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi laver skønne svine- og kalvekødstacos. Vi steger svine- og kalvekød, som hurtigt får en middelhavssmag af vores krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi bygger vores sprøde svine- og kalvekødstacos med snittet salat, rødløg, svine- og kalvekød, tomat og en kølende tzatziki!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Tomat

½ stk

Løg

2 g

Middelhavsdrøm

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

Næringsindhold

Kalorier (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2650 kJ
Fedt24.7 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat62.8 g
Sukker9.5 g
Kostfibre6.5 g
Protein37.2 g
Salt3.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Hak tomat groft.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i en si. 

Steg hakket kød
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
3

Bland yoghurt, agurk, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Brug mindre hvidløg, hvis ikke alle kan lide smagen.

Varm tortillabrød
4

Pak tortillabrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min, eller varm i 30-60 sek i mikrobølgeovnen.

Krydr hakket kød
5

Tilsæt Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon og et skvæt vand til panden, og steg i 1 min.

Krydr med et stort nip salt og peber.

Server
6

Fyld tortillabrød med snittet kålsalat, kød, tomat og rødløg.

Top med tzatziki.