Helstegt hvidløgskylling og brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Helstegt hvidløgskylling og brun sovs

med oste- og rosmarinbagt butternutsquash

Forkæl dig selv og familien med en rigtig lækker middag. Den helstegte kylling krydres først med hvidløgssmør, før den bages gylden og saftig i ovnen. Vi serverer med trøffelmos, brun sovs, bagt butternutsquash og stegte grønne bønner. Kyllingen passer sig selv i ovnen, mens du nemt laver de øvrige komponenter i dette kulinariske højdepunkt.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid55 minutter
45 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1100 g

Hel kylling

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Rosmarin

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Kålblanding, skåret

1 stk

Pære

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

500 g

Bagekartoffel

8 ml

Trøffelolie

200 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

10 g

Kyllingefond

150 g

Grønne bønner

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til smør

3 spsk

Smør til smør

½ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til grøntsager

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til sauce

1 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)7211 kJ
Kalorier (kcal)1724 kcal
Fedt92.7 g
Mættet fedt31.1 g
Kulhydrat91.2 g
Sukker21.5 g
Protein128.2 g
Salt11.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

1

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning.

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland smør, hvidløg og salt i en lille skål.

Dup kylling tør med køkkenrulle, og fordel hvidløgssmør under kyllingeskindet med rene hænder. Krydr med salt og et nip peber udvendigt. 

Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 45-55 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring. - Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering.

2

Imens, skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern. 

Hak rosmarinblade fint.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør og gylden.

Drys finrevet ost over butternutsquash, når der er gået 30 min, og bag færdig i resterende tid.

3

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

4

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland kålblanding, pære, honning-sennepsdressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Opvarm brun sovs, kyllingefond, vand, salt og et nip peber i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Varm i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Skær ender af grønne bønner, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

6

Server maden "family style".

Anret kylling på et serveringsfad eller en tallerken.

Anret butternutsquash, grønne bønner, salat og kartoffelmos i skåle. Dryp mos med trøffelolie.

Anret sovs i en sovseskål eller almindelig skål.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image