Skip to main content
Warm chicken salad quinoa
Warm chicken salad quinoa

Warm chicken salad quinoa

med spinatrørt quinoa og bagte rodfrugter

Vi håber I er sultne, for i aften skal vi lave en masse godt! Vi starter med at ovnbage gulerod og rødbeder i ovnen. De får selskab af kylling, som vi først bruner, og som derefter steges til perfektion i ovnen. Vi serverer kylling og grøntsager med en fantastisk quinoasalat med sennepsvinaigrette, spinat og græskarkerner og cremet citronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødbede

1 stk

Bolsjebede, chioggia

1 stk

Gulerod

100 g

Trefarvet quinoa

1 stk

Bredbladet persille

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Citron, økologisk

25 g

Honning

30 g

Spinat

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

20 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Rug, Hvede, Sesam, Kamut, Byg, Jordnødder, Havre, Nødder, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2636 kJ
Kalorier (kcal)630 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat65.5 g
Sukker30.6 g
Kostfibre8.9 g
Protein48.5 g
Salt1.9 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Placer rødbede og gulerod på hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog quinoa
2

Bring en gryde med vand* i kog. Tilsæt quinoa, og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil quinoa er blevet dobbelt så store. Tag gryden af varmen, si quinoa, og kom tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.

Steg kylling
3

Opvarm en stor, tør stegepande ved middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Krydr kylling med et nip salt*. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling til bagepladen når rodfrugter har 10 min tilbage, og bag i 10 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
4

Riv citronskal og skær sen citron i både. Hak persille fint (gem nogle blade til pynt). Bland yoghurt, citronskal [1 tsk | 2 tsk], og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland sennep, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], persille, og et nip salt* og peber* i en ny lille skål.

Lav quinoasalat
5

Bland færdig quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsæt græskarkerner, og færdigbagte rodfrugter. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Skær kylling i 2 cm skiver. Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med kylling og dryp med citronyoghurt. Pynt med persilleblade. Server resterende citronbåde ved siden af.