Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter sprød. I mellemtiden passer de søde kartoffelbåde sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og gulerod og en cremet persillemayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrusfrugt
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
450 g
Sød kartoffel
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Bredbladet persille
½ stk
Granatæble
½ stk
Zucchini
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Vand til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skræl gulerod og zucchini til lange, tynde bånd.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
Skær citrusfrugt i både.
Hak persille fint.
Skyl blandet salat.
TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland blandet salat, gulerod, zucchini, granatæble, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland persille, mayonnaise og vand i en lille skål.
Anret laks, fritter og salat på tallerkener.
Server med persillemayonnaise.