Skip to main content
Sesampaneret laks og persillemayonnaise

Sesampaneret laks og persillemayonnaise

med søde fritter og granatæblesalat

4.2
(64)

Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter sprød. I mellemtiden passer de søde kartoffelbåde sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og gulerod og en cremet persillemayo.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Sulfitter
Sesam
Kan indeholde spor af allergener
Nøtter
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradMedium
Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

450 g

Sød kartoffel

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Kan indeholde spor af allergener, Nøtter, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Granatæble

½ stk

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Vand til dressing

Energi (kJ)3346 kJ
Kalorier (kcal)800 kcal
Fedt48.5 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat54.3 g
Sukker16.4 g
Kostfibre9.5 g
Protein33.7 g
Kolesterol100 mg
Salt3.2 g
Potassium846.2 mg
Calcium45.1 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, skræl gulerod og zucchini til lange, tynde bånd.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

Skær citrusfrugt i både.

Hak persille fint.

Skyl blandet salat.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Paner laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland blandet salat, gulerod, zucchini, granatæble, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland persille, mayonnaise og vand i en lille skål.

Server
6

Anret laks, fritter og salat på tallerkener.

Server med persillemayonnaise.