Skip to main content
Tyrkisk kyllingebowl

Tyrkisk kyllingebowl

med persillebulgur og syrlig granatæble

En fantastisk alt i én ret med masser af farver og smag. Aftenens spændende tyrkiske kyllingeskål indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt og gulerod, samt smukke granatæblekerner. Vi topper vores dejlige kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.

Tags:
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

½ stk

Granatæble

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

300 g

Kyllingebryststrimler

35 g

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til marinade

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til bulgur

½ spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2533 kJ
Kalorier (kcal)605 kcal
Fedt20.6 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat56.8 g
Sukker15.3 g
Protein46.1 g
Salt2.5 g

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie, halvdelen af yoghurt, salt og et nip peber i en skål.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, hak rødløg og gulerod (uskrællet) fint.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré, sukker og salt, og steg videre i 1-2 min.

Bland grøntsager og bulgur
4

Imens, pluk persille.

Vend grøntsager og olivenolie i gryden med færdig bulgur.

Steg kylling
5

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med marinade i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener.

Top med kylling og granatæblefrø.

Dryp med resterende yoghurt.

Drys med persille og et nip chiliflager.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.