Skip to main content
BBQ-glaseret kylling
 BBQ-glaseret kylling

BBQ-glaseret kylling

med persillekartofler og majssalat

Kød, kartofler og salat. Så enkelt kan det være, og så enkelt er det, når vi skal lave mad i aften. Vi steger BBQ-kylling, og samtidig koger vi kartofler, som vi derefter blander med persille og mayonnaise. Vi serverer vores kød og kartofler med en hjemmelavet BBQ-sauce og en frisk kål-majssalat.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Kålblanding, skåret

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sennep)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Majs

½ stk

Glaskål, hvid

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til sauce

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3477 kJ
Kalorier (kcal)831 kcal
Fedt36.3 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat83.2 g
Sukker26.6 g
Protein45.4 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Stil til side med låg på.

Steg kylling
2

Krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme. Steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav majssalat
3

Imens, skræl glaskål, og skær i 1 cm tern.

Halver citrusfrugt.

Hæld væde fra majs.

Pisk olivenolie, citrusfrugtsaft, sukker og salt sammen i en stor skål.

Vend kålblanding, majs og glaskål i skålen.

Glaser kylling
4

Smelt smør i samme stegepande på middel varme

Tilsæt BBQ-sauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt kylling, og vend sammen.

Tilsæt persille
5

Hak persille fint.

Vend persille og mayonnaise i gryden med kartofler lige inden servering.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret majssalat, kartofler, kylling og BBQ-sauce på tallerkener.