Skip to main content
Spanske oksekøds-'albondigas'
Spanske oksekøds-'albondigas'

Spanske oksekøds-'albondigas'

med peberfrugtsauce og persilleris

I aften drømmer vi os væk til Spanien og frister med albondigas, som er kødboller serveret i en fyldig tomatsauce. Vores spanske sauce indeholder peberfrugt, røget paprika, tomatpuré og fløde. Vi serverer vores albondigas med persilleris og frisk rucolasalat vendt med fennikel og citrusfrugt.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Røget paprika

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

40 g

Rucola

35 g

Tomatpuré

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Fennikel

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

1 spsk

Smør til sauce

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4336 kJ
Kalorier (kcal)1036 kcal
Fedt57.8 g
Mættet fedt28.2 g
Kulhydrat93.4 g
Sukker14.6 g
Kostfibre7.6 g
Protein40.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.2 g
Potassium695.7 mg
Calcium21.3 mg
Iron2.9 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Steg albondigas
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til albondigas (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil albondigas er gennemstegte og peberfrugten er blød.

VIGTIGT: Albondigas er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skyl rucola.

Halver citrusfrugt.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak persille fint.

Bland rucola, fennikel, citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en stor skål, og stil til side.

Lav sauce
5

Tilsæt smør, chiliflager, røget paprika og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret albondigas, salat og ris i dybe tallerkener.

Top albondigas med resterende sauce.