Er du klar til en smagsprøve på la dolce vita? Vores Caprese-risotto med kongerejer og chorizo bringer Italiens fantastiske smage direkte hjem til dit spisebord. Denne smukke ret balancerer italiensk tradition og smag til perfektion, og er oplagt til en aften ud over det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
60 g
Chorizo, ternet
(Indeholder Mælk)
1 stk
Skalotteløg
150 g
Risottoris
10 g
Kyllingefond
60 g
Calabresepesto
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Mozzarella
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
250 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)
1 spsk
Olie til stegning
6 dl
Vand til risotto
¼ tsk
Salt til risotto
1 spsk
Vand til glace
¼ tsk
Sukker til glace
¼ tsk
Salt til glace
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til risotto
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo i 4-6 min, eller indtil genemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak skalotteløg fint.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt vand, kyllingefond, calabresepesto og salt, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil fonden er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Imens, hak basilikum groft.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg cherrytomater i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt.
Overfør til en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg rejer med salt og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tag panden med færdig risotto af varmen. Tilsæt finrevet ost og smør, rør rundt, og krydr med et stort nip salt og peber.
Hæld væde fra mozzarella.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret risotto i skåle.
Top med chorizo, cherrytomater, rejer og mozzarella.
Drys med pinjekerner og basilikum.