HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSej I Tomatsauce
topBanner
Sej i tomatsauce

Sej i tomatsauce

med kartoffelmos & ovnbagt spidskål

Fisk kogt i velsmagende tomatsauce er en lækker klassiker, vi ikke må glemme. Denne opskrift er virkelig enkel, og tager kun 35 minutter at lave. Du smager kartoffelmosen til med smør og salt, og tomatsaucen får velsmagende kærlighed fra vegetabilsk bouillon, løg, hvidløg, peber og en knivspids salt og sukker. Spidskålen, du serverer ved siden af, gratinerer du med lagret ost. En ret, du ikke vil gå glip af!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sellerifiskmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pakke

Løg

2 spsk

Hvidløgsfed

2 spsk

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

efter behov

Sej

(Indeholderfisk)

¼ tsk

Spidskål

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Kartofler

Rød peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Mælk*

Sukker*

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)219.98 kcal
Energi (kJ)920.3963 kJ
Fedt13.6715 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat17.525 g
Sukker13.4 g
Protein4.7175 g
Salt4.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en stor klat smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg.

2

Skær spidskål i kvart på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med revet ost. Bag i ovnen i 15-20 min.

3

Hak løg [½ stk, 2 pers.] og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Tilsæt peberfrugt. Steg i 4 min. Tilsæt et nip sukker*. Krydr med salt* og peber*.

4

Tilsæt grøntagsbouillon og hakkede tomater. Lad simre i 3-4 min.

5

Skær fisk til fileter (2 pr. person). Læg i panden med tomatsauce. Lad simre i 5 min. Vend fisken. Lad simre i 3-4 min.

6

Anret kartoffelmos, tomatsauce og fisk i dybe tallerkener. Server med gratineret spidskål.