Fisk kogt i velsmagende tomatsauce er en lækker klassiker, vi ikke må glemme. Denne opskrift er virkelig enkel, og tager kun 35 minutter at lave. Du smager kartoffelmosen til med smør og salt, og tomatsaucen får velsmagende kærlighed fra vegetabilsk bouillon, løg, hvidløg, peber og en knivspids salt og sukker. Spidskålen, du serverer ved siden af, gratinerer du med lagret ost. En ret, du ikke vil gå glip af!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 pakke
Løg
2 spsk
Hvidløgsfed
2 spsk
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
efter behov
Sej
(Indeholderfisk)¼ tsk
Spidskål
Finrevet ost
(Indeholdermælk, æg)Kartofler
Rød peberfrugt
Smør*
(Indeholdermælk)Mælk*
(Indeholdermælk)Sukker*
Salt*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en stor klat smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg.
Skær spidskål i kvart på langs. Fordel i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med revet ost. Bag i ovnen i 15-20 min.
Hak løg [½ stk, 2 pers.] og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2 min. Tilsæt peberfrugt. Steg i 4 min. Tilsæt et nip sukker*. Krydr med salt* og peber*.
Tilsæt grøntagsbouillon og hakkede tomater. Lad simre i 3-4 min.
Skær fisk til fileter (2 pr. person). Læg i panden med tomatsauce. Lad simre i 5 min. Vend fisken. Lad simre i 3-4 min.
Anret kartoffelmos, tomatsauce og fisk i dybe tallerkener. Server med gratineret spidskål.