Skip to main content
Mediterranean inspired crispy fish
Mediterranean inspired crispy fish

Mediterranean inspired crispy fish

with roasted veggies and parsley bulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Fisk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

1 stk

Zucchini

2 g

Middelhavsdrøm

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

25 g

Panko

(Indeholder: Hvede, Gluten)

½ stk

Citron

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2641 kJ
Kalorier (kcal)631 kcal
Fedt26.2 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat47.5 g
Sukker9.7 g
Kostfibre9.4 g
Protein44.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skær tomat, rød peberfrugt [1/2 stk , 2P] og gul peberfrugt i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min.

Bland fars
2

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Bland hakket oksekød, rødløg, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og halvdelen af persille i en stor skål. Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person). 

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog bulgur
4

Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Bland bulgur
5

Skær citron i både. Tilsæt resterende persille (gem lidt til anretning) og en smule olivenolie* til gryden med færdigkogt bulgur, og rør rundt. Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med hakkebøffer, grøntsager og en klat yoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.