I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
1 stk
Zucchini
2 g
Middelhavsdrøm
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten)
½ stk
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
3 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skær tomat, rød peberfrugt [1/2 stk , 2P] og gul peberfrugt i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Bland hakket oksekød, rødløg, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og halvdelen af persille i en stor skål. Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skær citron i både. Tilsæt resterende persille (gem lidt til anretning) og en smule olivenolie* til gryden med færdigkogt bulgur, og rør rundt. Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med hakkebøffer, grøntsager og en klat yoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.