Skip to main content
Ovnbagt honning-sennepslaks
Ovnbagt honning-sennepslaks

Ovnbagt honning-sennepslaks

med rødbedesalat og cremede kartofler

Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, skalotteløg, hasselnødder og citrondressing.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Nøtter
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Rødbeder, forkogte

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Dild

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Æg, Sennep, Sulfitter)

1 stk

Pære

60 g

Blandet salat

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Smør til fisk

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til kartofler

Næringsindhold

Energi (kJ)4169 kJ
Kalorier (kcal)996 kcal
Fedt65.4 g
Mættet fedt18.2 g
Kulhydrat122.7 g
Sukker74.2 g
Kostfibre23.8 g
Protein34.8 g
Kolesterol100 mg
Salt3 g
Potassium1822.1 mg
Calcium21 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.

Forbered råvarer
2

Imens, skær pære i tynde, halve skiver.

Hak dild fint.

Skyl salat.

Halver citron.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Skær rødbede i 1 cm tern.

Hak hasselnødder groft.

Forbered laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Skær smør i små tern.

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad.

Top med honning-sennepsdressing og smør.

Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.

Bag laks
4

Bag laks og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil laksen er gennemtilberedt og hasselnødderne ristet.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland citronsaft, salt, sukker og olivenolie i en stor skål.

Vend pære, rødbede, salat, skalotteløg og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.

Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i gryden med kartofler.

Server
6

Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.

Top laks med sauce fra det ildfaste fad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image