Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, skalotteløg, hasselnødder og citrondressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Citrusfrugt
½ stk
Rødbeder, forkogte
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Dild
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Æg, Sennep, Sulfitter)
1 stk
Pære
60 g
Blandet salat
½ stk
Løg
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til fisk
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til kartofler
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.
Imens, skær pære i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Skyl salat.
Halver citron.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Skær rødbede i 1 cm tern.
Hak hasselnødder groft.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Skær smør i små tern.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad.
Top med honning-sennepsdressing og smør.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.
Bag laks og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil laksen er gennemtilberedt og hasselnødderne ristet.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland citronsaft, salt, sukker og olivenolie i en stor skål.
Vend pære, rødbede, salat, skalotteløg og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.
Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt og et nip peber i gryden med kartofler.
Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.
Top laks med sauce fra det ildfaste fad.