Skip to main content
Stegt 'piri-piri'-kylling og majs-tomatsalat

Stegt 'piri-piri'-kylling og majs-tomatsalat

med hvidløgsyogurt og jasminris

I dag kigger vi mod Portugal, og laver en fantastisk kyllingemarinade inspireret af portugisiske piri-piri-chilisaucer. Vores spicy piri-piri-kylling ovnsteges, og imens laver vi en herlig salat af gyldenstegte majs, tomat, koriander og olivenolie. Vi serverer med jasminris vendt med lidt olivenolie, og en frisk hvidløgsyoghurt.

Tags:
Stærk
Proteinrig
Allergener:
Soja
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

2 g

Røget paprika

1 g

Chiliflager

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Majs

1 stk

Koriander

125 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til ris

½ spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3033 kJ
Kalorier (kcal)725 kcal
Fedt22.4 g
Mættet fedt5.7 g
Kulhydrat88.1 g
Sukker13.1 g
Kostfibre6.1 g
Protein47.1 g
Salt4 g
Potassium358.8 mg
Calcium17.7 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Tilsæt olivenolie, og rør rundt.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav piri-piri-sauce
2

Imens, halver citrusfrugt.

Hak løg fint.

Bland et stort skvæt citrusfrugtsaft, løg, olivenolie, Worcestershire sauce, røget paprika, chiliflager, salt og et nip peber i en stor skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en bageplade med bagepapir, og top med piri-piri-sauce.

Bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Hæld væde fra majs. 

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Hak koriander groft.

Halver cherrytomater. 

Bland majs, tomat, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav hvidløgsyoghurt
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Skær kylling i strimler.

Server
6

Anret ris og salat i dybe tallerkener.

Top ris med kylling og resterende piri-piri-sauce.

Server med hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image