Skip to main content
Cremet spaghetti og oksekødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet spaghetti og oksekødboller

Cremet spaghetti og oksekødboller

med frisk spinat og zucchini

Spaghetti med kødboller elskes af de fleste børn (og voksne). Vi laver fars med hvidløg og hakket oksekød, og steger perfekt sprøde kødboller. Samtidigt laver vi en fantastisk sauce med løg, zucchini, tomatpuré, ketchup, sojasauce og fløde. Vi vender spaghetti og frisk spinat i saucen, og topper herlighederne med revet ost.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ stk

Zucchini

10 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

35 g

Tomatpuré

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 dl

Gemt pastavand

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Ketchup til sauce

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4138 kJ
Kalorier (kcal)989 kcal
Fedt48.9 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat92 g
Sukker14.2 g
Protein46 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv zucchini groft.

Skyl spinat.

Lav kødboller
2

Bland hakket oksekød, hvidløg, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og zucchini i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré, og steg videre i 1-2 min.

Tilsæt pastavand, ketchup, smør, sojasauce, kyllingebouillon og madlavningsfløde, og rør rundt.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt pasta
5

Tilsæt pasta og spinat, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller og finrevet ost.

Krydr med et nip peber.