Skip to main content
Cremet basilikumkylling
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med sød gulerodsmos og saftig æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

½ stk

Zucchini

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)3164 kJ
Kalorier (kcal)756 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt16.8 g
Kulhydrat68.8 g
Sukker24.8 g
Kostfibre8.9 g
Protein43.6 g
Salt2.4 g
Potassium1150 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog rodfrugter
1

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog i 10-12 min. Skær kylling i 2 cm strimler på et andet skærebræt.

Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og sojasauce. Krydr med salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt basilikum
3

Hak basilikum groft. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) til panden med kylling.

Lav æblesalat
4

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær æble i tynde skiver. Skær citron i både. Bland zucchini, æble, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

Mos rodfrugter
5

Hæld vand fra kartofler og gulerod. Tilsæt en klat smør*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med resterende basilikum. Server med æblesalat og citronbåde.