
Giv kylling, grøntsager og ris en masse smag og kærlighed med ingefær, stir-fry sauce og lækker sesamdressing. En ukompliceret og alt andet end prætentiøs opskrift, men som uden tvivl, er lækker nok at servere på restaurant. Følg den nemme trin-for-trin guide, og sammensæt en middag, du garanteret vil lave igen.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Ingefær
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter, Sesam)
10 g
Sesamfrø
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
efter behov
Smør (trin 1)
0.3 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)

Riv ingefær fint. Smelt smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.TIP: Tilsæt mindre ingefær, hvis ikke alle er til den stærke smag.

Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland mayonnaise, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en lille skål.

Tilsæt stegt kylling, woksauce og vand* [2 spsk | 4 spsk] til panden, når grøntsagerne er færdige, og varm op. Smag til med salt* og peber*.

Anret ingefærsris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med sesammayo. Top med forårsløg.