Skip to main content
Mongolsk inspireret oksekød i sød chilisauce
Mongolsk inspireret oksekød i sød chilisauce

Mongolsk inspireret oksekød i sød chilisauce

med bagt pak choi og koriandersalsa

Tag dine smagsløg med på tur til Mongoliet med vores Mongolsk oksekød i sweet chilisauce. Denne bowl med hvidløgsris, glaseret rumpsteak i strimler, pak choi og koriander-peanutssalsa indfanger essensen af ​​det mongolske køkken, og kombinerer dristige smage og aromatiske krydderier.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

150 g

Basmatiris

1 stk

Peberfrugt

80 g

Sød chilisauce

50 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Løg

1 stk

Forårsløg

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

1 stk

Pak choi

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nødder, Sesam)

1 stk

Koriander

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Mel til kød

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3760 kJ
Kalorier (kcal)899 kcal
Fedt30.4 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat112.4 g
Sukker34.3 g
Kostfibre7.2 g
Protein46.5 g
Kolesterol0.3 mg
Salt9.4 g
Potassium350.3 mg
Calcium77.3 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en gryde på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav koriandersalsa
2

Imens, hak chili og koriander fint.

Halver lime.

Hak peanuts groft.

Bland chili, koriander, peanuts, et skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.

Bag pak choi
3

Halver pak choi på langs.

Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm tynde strimler.

Snit forårsløg fint.

Steg grøntsager
4

Imens, skær oksekød i 1 cm tynde strimler på et andet skærebræt. 

Overfør til en middelstor skål med mel og salt, og vend sammen.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde. 

Overfør grøntsager til en skål.

Steg oksekød
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på høj varme.

Steg oksekød i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme. Tilsæt løg, peberfrugt, Goan Xacuti, sojasauce og sød chilisauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet og karamelliseret.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener, og top med oksekød.

Drys med sesamfrø og forårsløg.

Server med pak choi toppet med koriandersalsa.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image