Tag dine smagsløg med på tur til Mongoliet med vores Mongolsk oksekød i sweet chilisauce. Denne bowl med hvidløgsris, glaseret rumpsteak i strimler, pak choi og koriander-peanutssalsa indfanger essensen af det mongolske køkken, og kombinerer dristige smage og aromatiske krydderier.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
150 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
80 g
Sød chilisauce
50 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Løg
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Pak choi
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nødder, Sesam)
1 stk
Koriander
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Mel til kød
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak chili og koriander fint.
Halver lime.
Hak peanuts groft.
Bland chili, koriander, peanuts, et skvæt limesaft og olivenolie i en lille skål.
Halver pak choi på langs.
Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm tynde strimler.
Snit forårsløg fint.
Imens, skær oksekød i 1 cm tynde strimler på et andet skærebræt.
Overfør til en middelstor skål med mel og salt, og vend sammen.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Overfør grøntsager til en skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på høj varme.
Steg oksekød i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme. Tilsæt løg, peberfrugt, Goan Xacuti, sojasauce og sød chilisauce, og steg videre i 1-2 min, eller indtil tyknet og karamelliseret.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener, og top med oksekød.
Drys med sesamfrø og forårsløg.
Server med pak choi toppet med koriandersalsa.