Skip to main content
Misoglaseret kikærtebowl

Misoglaseret kikærtebowl

med cremet avocado og 'sushi style'-ris

I aften lader vi os inspirere af asiatisk madkunst, og i kan se frem til en fantastisk bowl med en masse godt. Vi bygger vores bowl med sushi-style ris med hvidvinseddike og sukker, miso glaserede kikærter med sød chilisauce og en frisk salat med gulerod, rødkål, agurk, lime og sesamfrø. Vi topper herlighederne med frisk avocado og cremet asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Kikærter

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 stk

Avocado

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

75 g

Rødkål, skåret

40 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

30 g

Misopasta

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)

1 stk

Gulerod, Julienne

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 tsk

Sukker til ris

Næringsindhold

Energi (kJ)4053 kJ
Kalorier (kcal)969 kcal
Fedt46 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat107.1 g
Sukker26.6 g
Kostfibre14.9 g
Protein19.5 g
Salt7.6 g
Calcium12.8 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg kikærter
2

Gem en smule væde fra kikærter i en lille skål, og hæld resten fra.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 5-7 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt misopasta, sød chilisauce, væde, sojasauce, sukker og et nip peber, og lad simre i 1 min. Tag panden af varmen.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Halver lime.

Bland gulerod, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål.

Forbered avocado
4

Halver avocado, og fjern sten.

Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med salt.

Krydr salat og ris
5

Vend olivenolie, salt og limesaft i skålen med grøntsager lige inden servering.

Rør hvidvinseddike og sukker i gryden med ris.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med salat, kikærter og avocado.

Server med asiatisk mayonnaise.