I aften lader vi os inspirere af asiatisk madkunst, og i kan se frem til en fantastisk bowl med en masse godt. Vi bygger vores bowl med sushi-style ris med hvidvinseddike og sukker, miso glaserede kikærter med sød chilisauce og en frisk salat med gulerod, rødkål, agurk, lime og sesamfrø. Vi topper herlighederne med frisk avocado og cremet asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
390 g
Kikærter
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
75 g
Rødkål, skåret
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
30 g
Misopasta
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten)
1 stk
Gulerod, Julienne
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 tsk
Sukker til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Gem en smule væde fra kikærter i en lille skål, og hæld resten fra.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 5-7 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt misopasta, sød chilisauce, væde, sojasauce, sukker og et nip peber, og lad simre i 1 min. Tag panden af varmen.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Halver lime.
Bland gulerod, rødkål, agurk og sesamfrø i en stor skål.
Halver avocado, og fjern sten.
Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med salt.
Vend olivenolie, salt og limesaft i skålen med grøntsager lige inden servering.
Rør hvidvinseddike og sukker i gryden med ris.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med salat, kikærter og avocado.
Server med asiatisk mayonnaise.