
Lyst til krydrede kødboller med et sødmefuldt pift? Vores Honningglaserede oksekoftas er fuld af spændende og levende smage, der transporterer dig til varmere himmelstrøg. Nyd også krydrede kartofler og frisk, sprød salat i hver en bid.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
15 g
Honning
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Agurk
100 g
Romainesalat
300 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
8 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
4 g
Harissa-krydderi
1 stk
Gulerod, Julienne
¼ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Jorden Rundt, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hakket oksekød, hvidløg, æg, rasp, resterende Jorden Rundt, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (4 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
Tilsæt honning, og vend sammen.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, hak agurk groft.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Halver citrusfrugt.
Bland salat, agurk, gulerod, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Bland fraiche, Harissa-krydderi, salt og et nip peber i en lille skål.

Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.
Server med harissacreme.

