Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
500 g
Kartofler
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Dild
1 stk
Rødbede
280 g
Kyllingebryst
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
1 stk
Pastinak
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til marinade
¼ tsk
Salt til dressing
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartofler (uskrællede), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Hak dild groft.
Skær citron i både.
Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt.
Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, olivenolie og salt i en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland agurk, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland vand, grøntsagsbouillon, dild og et skvæt citronsaft i en anden skål.
Tilsæt bouillon og smør til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.
Anret kylling, rodfrugter og agurkecreme på tallerkener.
Top kylling med citronbouillon.
Top rodfrugter med sesamfrø.
Server med resterende citronbåde.