Skip to main content
Citronstegt kylling
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med bagte sesamrodfrugter og agurkecreme

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Dild

1 stk

Rødbede

280 g

Kyllingebryst

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til marinade

¼ tsk

Salt til dressing

½ dl

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2875 kJ
Kalorier (kcal)687 kcal
Fedt23.8 g
Mættet fedt8.9 g
Kulhydrat73.8 g
Sukker18.7 g
Kostfibre12.1 g
Protein45.5 g
Salt3.6 g
Potassium1150 mg
Calcium13.3 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartofler (uskrællede), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Hak dild groft.

Skær citron i både.

Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt.

Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, olivenolie og salt i en skål.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland agurkecreme
4

Bland agurk, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland vand, grøntsagsbouillon, dild og et skvæt citronsaft i en anden skål.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt bouillon og smør til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og agurkecreme på tallerkener.

Top kylling med citronbouillon.

Top rodfrugter med sesamfrø.

Server med resterende citronbåde.