Skip to main content
Klassiske frikadeller og brun sovs

Klassiske frikadeller og brun sovs

med blød baconmos og grønkålssalat

I aften frister vi med klassiske frikadeller og brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk, men virkelig lækkert! Det er nemlig en kartoffel- og pastinakmos vendt med sprød bacon, purløg og crème fraiche, og en frisk grønkålssalat med radiser, græskarkerner og honning-sennepsdressing.

Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg
Havre
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

250 g

Hakket svine-/kalvekød

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

75 g

Radiser

1 stk

Purløg

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

50 g

Havregryn

(Indeholder: Havre, Hvede Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)

50 g

Grønkål, skåret

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt, Havre)

½ stk

Skalotteløg

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til mos

1 stk

Æg til frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4999 kJ
Kalorier (kcal)1195 kcal
Fedt69.9 g
Mættet fedt30.5 g
Kulhydrat90.9 g
Sukker17.4 g
Kostfibre10.6 g
Protein54.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af crème fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Steg bacon
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, riv løg groft.

Steg frikadeller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, havregryn, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Imens, bland grønkål og olivenolie i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil grønkålen er faldet let sammen.

Skær radiser i kvarte.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland radiser, skalotteløg, græskarkerner, honning-sennepsdressing, salt og et nip peber i skålen med grønkål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Tilsæt brun sovs, resterende crème fraiche og salt, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, hak purløg fint.

Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.

6

Anret frikadeller, baconmos og grønkålssalat på tallerkener.

Top frikadeller med brun sovs.