I aften frister vi med klassiske frikadeller og brun sovs. Tilbehøret er dog alt andet end klassisk, men virkelig lækkert! Det er nemlig en kartoffel- og pastinakmos vendt med sprød bacon, purløg og crème fraiche, og en frisk grønkålssalat med radiser, græskarkerner og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
100 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
75 g
Radiser
1 stk
Purløg
140 g
Bacon, tern
1 stk
Løg
50 g
Havregryn
(Indeholder: Havre, Hvede Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)
50 g
Grønkål, skåret
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt, Havre)
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Pastinak
½ tsk
Salt til mos
1 stk
Æg til frikadeller
½ tsk
Salt till frikadeller
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt halvdelen af crème fraiche, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, havregryn, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 3-4 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, bland grønkål og olivenolie i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek, eller indtil grønkålen er faldet let sammen.
Skær radiser i kvarte.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland radiser, skalotteløg, græskarkerner, honning-sennepsdressing, salt og et nip peber i skålen med grønkål.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt brun sovs, resterende crème fraiche og salt, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak purløg fint.
Vend bacon og purløg i gryden med kartoffelmos.
Anret frikadeller, baconmos og grønkålssalat på tallerkener.
Top frikadeller med brun sovs.