Her får du en opskrift som giver dig et festligt fyrværkeri af smager og farver, med inspiration fra Vietnam. Vi steger kødboller, der får et ekstra twist af, at farsen indeholder citrongræs, forårsløg og sriracha. Vi serverer vores vietnamesiske kødboller med frisk citrongræsris, og syltet agurk og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citrongræs
2 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
225 g
Hakket oksekød
20 g
Sriracha
75 g
Rødkål, skåret
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
15 g
Fish sauce
(Indeholder Soja, Fisk)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Del citrongræs på midten, og bank rodenden med en træske.
Bring vand [3 dl | 6 dl] og rodenden i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs inden servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler
Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd.
Bland agurk, gulerod, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Hæld lage fra inden servering.
Imens, snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak resterende citrongræs meget fint.
Bland hakket oksekød, forårsløg, citrongræs, hvidløg, fish sauce [1/2 pakke, 2P], sriracha og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person).
TIP: Srirachaen er stærk, så brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret citrongræsris i dybe tallerkener.
Top med gulerod, agurk, rødkål og kødboller.
Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P].