Kødboller er et sikkert hint for både store og små på aftensbordet. I dag får de selskab af sprøde fritter af pastinak, gulerod og kartofler og ostebagt broccoli. Aftenens stjerne er den sød-syrlige løgsauce med rødvin og kyllingefond, som passer perfekt til de gyldne kødboller.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
125 g
Broccoli
1 stk
Rødløg
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
2 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
10 g
Kyllingefond
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
300 g
Kartofler
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til rodfrugter
½ spsk
Olie til løg
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod, pastinak og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bland hakket svine- og kalvekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
Overfør til en tallerken, og hold varme.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Placer broccoli på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen, når fritterne har 12 min tilbage.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødvinssauce, kyllingefond og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Drys broccoli med finrevet ost, når den har 5 min tilbage, og bag færdig i resterende tid.
Anret fritter, broccoli og kødboller på tallerkener.
Top kødboller med løgsauce på de voksnes tallerkener.
Server med mayonnaise.