Skip to main content
Svine- og kalvekødboller i løgsauce
Svine- og kalvekødboller i løgsauce

Svine- og kalvekødboller i løgsauce

med ostebagt broccoli og rodfrugtefritter

Kødboller er et sikkert hint for både store og små på aftensbordet. I dag får de selskab af sprøde fritter af pastinak, gulerod og kartofler og ostebagt broccoli. Aftenens stjerne er den sød-syrlige løgsauce med rødvin og kyllingefond, som passer perfekt til de gyldne kødboller.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Æg
Gluten
Hvede
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

125 g

Broccoli

1 stk

Rødløg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

2 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

10 g

Kyllingefond

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til rodfrugter

½ spsk

Olie til løg

Næringsindhold

Energi (kJ)3311 kJ
Kalorier (kcal)791 kcal
Fedt40.7 g
Mættet fedt10.7 g
Kulhydrat66.1 g
Sukker18.6 g
Kostfibre11.2 g
Protein41.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.6 g
Potassium747.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg kødboller
2

Bland hakket svine- og kalvekød, æg, rasp og salt i en stor skål. 

Form fars til kødboller (5 pr. person). 

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

Overfør til en tallerken, og hold varme. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bag broccoli
4

Placer broccoli på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen, når fritterne har 12 min tilbage. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Lav løgsauce
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt rødvinssauce, kyllingefond og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Drys broccoli med finrevet ost, når den har 5 min tilbage, og bag færdig i resterende tid.

Server
6

Anret fritter, broccoli og kødboller på tallerkener.

Top kødboller med løgsauce på de voksnes tallerkener.

Server med mayonnaise.