Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er fritter lavet af rodfrugter, sprødstegte forårsløg og en fantastisk svampesauce med smør, fløde og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Bouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Worcestershiresauce
(Indeholder: Soja)
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
½ stk
Kruspersille
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
100 g
Østershatte
2 stk
Forårsløg
50 g
Grønkål, skåret
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Skær kartofler (uskrællet) og rodfrugter (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Jorden Rundt, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Tilsæt grønkål til bagepladen, når kartofler og rodfrugter har 5 min tilbage, og bag færdigt sammen.
Hak svampe groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Skær ender af forårsløg.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når rodfrugterne har 15 min tilbage i ovnen.
Steg forårsløg i 3-5 min.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, worcestershiresauce, kyllingebouillon, halvdelen af persille, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Skær bøffer i tynde skiver, og tilsæt kødsaft til saucen.
Anret fritter, grønkål, forårsløg og bøffer på tallerkener.
Top bøffer med svampesauce.
Drys med resterende persille.