Skip to main content
Stegt rumpsteak og cremet svampesauce
Stegt rumpsteak og cremet svampesauce

Stegt rumpsteak og cremet svampesauce

med brunet forårsløg og rodfrugtfritter

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak. Vidunderligt tilbehør er fritter lavet af rodfrugter, sprødstegte forårsløg og en fantastisk svampesauce med smør, fløde og persille.

Allergener:
Mælk
Soja
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Bouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

½ stk

Kruspersille

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

100 g

Østershatte

2 stk

Forårsløg

50 g

Grønkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3186 kJ
Kalorier (kcal)761 kcal
Fedt35 g
Mættet fedt22.3 g
Kulhydrat76.3 g
Sukker21.1 g
Protein43.5 g
Salt5.2 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) og rodfrugter (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Jorden Rundt, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Tilsæt grønkål til bagepladen, når kartofler og rodfrugter har 5 min tilbage, og bag færdigt sammen.

Forbered grøntsager
2

Hak svampe groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Skær ender af forårsløg.

Steg forårsløg
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når rodfrugterne har 15 min tilbage i ovnen.

Steg forårsløg i 3-5 min.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav svampesauce
5

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, worcestershiresauce, kyllingebouillon, halvdelen af persille, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Skær bøffer i tynde skiver, og tilsæt kødsaft til saucen.

Server
6

Anret fritter, grønkål, forårsløg og bøffer på tallerkener.

Top bøffer med svampesauce.

Drys med resterende persille.