Tag dine smagsløg med på en tur til Thailand med vores Thaicurry med kuller og kokosmælk. Denne ret indfanger essensen af det thailandske køkken, og kombinerer rød karrypasta, grøntsager og havfrisk kuller med aromatiske toppings.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
30 g
Rød karrypasta
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Citrongræs
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Langkornede hvide ris
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
1 g
Chiliflager
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ristede løg
(Indeholder: Gluten, Hvede)
150 g
Sukkerærter
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1.5 spsk
Olie til chiliolie
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
1.5 dl
Vand til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Halver sukkerærter og lime.
Bank citrongræs med en ske, og hak fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland chiliflager, hvidløg og olivenolie i en lille skål.
TIP: Citrongræs har mange fibre, så hak det ekstra fint. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær fisk i 2 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, citrongræs og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rød karrypasta, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, kokosmælk og vand, og las simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt sukkerærter og fisk, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt.
Imens, pluk koriander.
Tilsæt et skvæt limesaft til curry, og fjern citrongræs.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret curry ved siden af ris, og top med chili-hvidløgsolie, ristede løg og koriander.