Skip to main content
Thaicurry med hvid fisk og kokosmælk
Thaicurry med hvid fisk og kokosmælk

Thaicurry med hvid fisk og kokosmælk

med ristede løg og chili-hvidløgsolie

Tag dine smagsløg med på en tur til Thailand med vores Thaicurry med kuller og kokosmælk. Denne ret indfanger essensen af ​​det thailandske køkken, og kombinerer rød karrypasta, grøntsager og havfrisk kuller med aromatiske toppings.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

30 g

Rød karrypasta

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Citrongræs

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Langkornede hvide ris

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

1 g

Chiliflager

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ristede løg

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Sukkerærter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1.5 spsk

Olie til chiliolie

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

1.5 dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3738 kJ
Kalorier (kcal)893 kcal
Fedt38.1 g
Mættet fedt19 g
Kulhydrat94.4 g
Sukker13.4 g
Protein41.5 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Halver sukkerærter og lime.

Bank citrongræs med en ske, og hak fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland chiliflager, hvidløg og olivenolie i en lille skål. 

TIP: Citrongræs har mange fibre, så hak det ekstra fint. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered fisk
3

Skær fisk i 2 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, citrongræs og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.

Lav curry
4

Tilsæt rød karrypasta, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sojasauce, kokosmælk og vand, og las simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt fisk
5

Tilsæt sukkerærter og fisk, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt.

Imens, pluk koriander.

Tilsæt et skvæt limesaft til curry, og fjern citrongræs.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret curry ved siden af ris, og top med chili-hvidløgsolie, ristede løg og koriander.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image