I aften laver vi klassiske frikadeller med kartoffelsalat. Kartoffelsalaten har dog et tvist i form af finhakket estragon og skalotteløg, som giver en frisk og spændende smag, som går godt i spænd med de gyldne frikadeller. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og tomatsalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Radiser
1 stk
Estragon
1 stk
Løg
400 g
Små kartofler
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Tomat
½ stk
Løg
100 g
Romainesalat
1 stk
Æg til frikadeller
½ tsk
Salt till frikadeller
1 spsk
Smør til stegning
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side, og lad køle af.
Riv løg groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (4 pr. person).
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak blade groft.
Halver radiser.
Hak tomat groft og estragon fint.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland fraiche, mayonnaise, estragon, salt og et nip peber i en stor skål.
Vend kogte kartofler i skålen.
Bland tomat, salat, radiser, salt, et nip peber og olivenolie i en mellemstor skål.
Anret frikadeller, kartoffelsalat og tomatsalat på tallerkener.