Skip to main content
Frikadeller og kartoffelsalat
Frikadeller og kartoffelsalat

Frikadeller og kartoffelsalat

med radise- og tomatsalat

I aften laver vi klassiske frikadeller med kartoffelsalat. Kartoffelsalaten har dog et tvist i form af finhakket estragon og skalotteløg, som giver en frisk og spændende smag, som går godt i spænd med de gyldne frikadeller. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og tomatsalat.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Radiser

1 stk

Estragon

1 stk

Løg

400 g

Små kartofler

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Tomat

½ stk

Løg

100 g

Romainesalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til frikadeller

½ tsk

Salt till frikadeller

1 spsk

Smør til stegning

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3141 kJ
Kalorier (kcal)751 kcal
Fedt42.9 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat54 g
Sukker9.3 g
Protein37 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler. 

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Stil til side, og lad køle af.

Form frikadeller
2

Riv løg groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Steg frikadeller
3

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). Overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kartoffelsalat
4

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak blade groft.

Halver radiser.

Hak tomat groft og estragon fint.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Bland fraiche, mayonnaise, estragon, salt og et nip peber i en stor skål.

Vend kogte kartofler i skålen.

Lav tomatsalat
5

Bland tomat, salat, radiser, salt, et nip peber og olivenolie i en mellemstor skål.

Server
6

Anret frikadeller, kartoffelsalat og tomatsalat på tallerkener.