Skip to main content
Saftig æble- og plantefarsburger
Saftig æble- og plantefarsburger

Saftig æble- og plantefarsburger

med bløde løg og sprøde fritter

Træt af burger, der altid smager af det samme? Prøv vores saftige æbleburger med smagfuld ostetoppet bøf lavet på plantefars. Lad den kildrende sødme fra karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffel- og pastinakfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med sprød salat.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Havre
Soja
Æg
Mælk
Hvede
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Havre, Soja)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Løg

1 stk

Æble

1 stk

Salat

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Smør til karamelliserede løg

½ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4490 kJ
Kalorier (kcal)1073 kcal
Fedt52.8 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat116.4 g
Sukker25.8 g
Protein32.2 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Bag
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en. 

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliserede.

Tilsæt smør, når der er 5 min tilbage.

Form bøffer
3

Skræl æble, og riv groft.

Bland plantefars, æble, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Top med finrevet ost, når der er 4 min tilbage, og dæk til med låg, så osten smelter.

Varm boller
5

Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 2-3 min.

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.

Vend salat med olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med salat, bøffer og løg.

Server med fritter og resterende salat.